Sastanak osnivača MPS Europe
Tradicionalni godišni sastanak osnivača evropskog MPS udruženja protekao je u radnoj atmosferi. Izvršni direktor Marija Joldić je sa prisutnima podelila svoje ideje za plan aktivnosti za narednu godinu, koji je dopunjen predlozima osnivača, a u skladu sa potrebama njihovih zajednica.

Sastanak internacionalne MPS mreže
Kao što se svake druge godine održava velika porodična i naučna internacionalna MPS konferencija, tako se i između te dve konferencije, članovi internacionalne MPS mreže obavezno skupe u cilju razmene iskustava i definisanje ciljeva i planova za zajedničke aktivnosti, odnosno aktivnosti MPS zajednica, koje se mogu sprovesti na globalnom nivou.
MPS Srbija je imala čast da bude organizator ovogodišnjeg sastanka Internacionalne MPS mreže i ugosti predstavnike udruženja iz više od 20 svetskih država. Među predstavnicima Amerike, Brazila, Nemačke, Švedske i Litvanije, našle su se po prvi put i Argentina, kao i prvi predstavnik sa afričkog kontinenta, iz Bocvane. Veoma koristan skup gde su po prvi put definisani koraci za formalizovanje Internacionalne MPS mreže.